SLAAPOEFENTHERAPIE

Wat is Slaapoefentherapie?

Slaapoefentherapie is een specialisatie binnen de Oefentherapie. Kinderen van 0 tot 18 jaar (en hun ouders) kunnen bij slaapproblemen naar de Slaapoefentherapeut. Slecht slapen bij kinderen komt vaak voor, ongeveer 30% van alle slaapproblemen komt voor bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar. 

Heeft uw kind moeite met inslapen, doorslapen of wordt het vroeg wakker? Draait uw puber het dag- en nachtritme om? Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven. Nadelige gevolgen van slaapproblemen kunnen de volgende zijn: vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, sombere gedachten, angst, verminderde weerstand en hoofdpijnklachten.

 

BEHANDELING

Door middel van een vraaggesprek wordt de 24 uur van het kind (en het gezin) in kaart gebracht. Het slapen kun je beïnvloeden door onder andere het aanbieden van ritme, bewegingsactivatie, gewoonteverandering, maar ook educatie en bewustwording. Ouders worden ondersteund door de Slaapoefentherapeut door middel van adviezen en informatie. Met kinderen kan worden geoefend met het leren ontspannen en het loslaten van gedachten.

 

VERGOEDING SLAAPOEFENTHERAPIE

Slaapoefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer uw polis voor de gelde voorwaarden en tarieven. Aanmelding kan rechtstreeks bij de kinderoefentherapeut, maar ook via verwijzing via uw huisarts.